Обща Дентална Медицина

Ендодонтия

Ендодонтията представлява специализирана област в денталната медицина, която се занимава с лечението на кореновите канали на зъбите. Когато кариес, фрактура или пародонтални увреждания не се лекуват своевременно, често се появява интензивна болка, налагаща умъртвяване на зъба. Целта е кореновите канали да бъдат почистени и запълнени, съответно, за да се предотврати развитието на инфекция.

Неправилното лечение на кореновите канали може да изисква релечение, което изисква специфични умения и специализирана апаратура. Важно е да се подчертае, че ранната диагностика на кариеса играе ключова роля в предотвратяването на бъдещи усложнения и скъпи лечения. В клиниката ни прилагаме модерни методи за диагностика на зъбния кариес, като използваме кариесдетектор и рентгенови снимки.

Нашите услуги в областта на ендодонтията включват:

  • Лечение на пулпити и периодонтити
  • Релечение на зъби, които не са били правилно лекувани
  • Изграждане на зъби след ендодонтско лечение
  • Поставяне на щифтове
  • Премахване на стари щифтове

Материалите, използвани в нашите процедури, отговарят на най-високите стандарти за безопасност, качество, здравина и естетика, гарантирайки високото качество на всяко извършено лечение.

Често Задавани

Въпроси

Решихме да отговорим на някой често задавани въпроси, свързани с процедурата, зададени от нашите пациенти

Ендодонтското лечение се извършва, когато зъбът е сериозно засегнат от кариес, фрактура или други увреждания, които довеждат до инфекция в кореновите канали.

Времето за завършване на процедурата може да варира в зависимост от сложността на случая. Обикновено се извършва в няколко посещения.

Релечението на коренови канали се извършва, когато първоначалното ендодонтско лечение не е било успешно или когато се появят нови проблеми след лечението.

При успешно проведено ендодонтско лечение, ефектът е дълготраен. Зъбът може да функционира нормално и безболезнено много години, особено при правилна грижа и поддръжка.

Алтернативите включват изваждане на зъба или други зъболечебни процедури, но те често не предоставят същата степен на запазване на естествен зъб. Решението зависи от конкретния случай и състоянието на зъба.

За повече информация или консултация по отношение на ендодонтското лечение, можете да се консултирате с нашия експертен екип в денталната клиника. Свържете се с нас за запазване на час за преглед и консултация.
Други услуги

Call Now Button