Обща Дентална Медицина

Лечение на кариес

Вниманието към ранната диагностика на кариес играе ключова роля в предотвратяването на бъдещи усложнения и избягването на болезнени и скъпи лечения. В нашата практика използваме съвременни методи за диагностика, включително кариесдетектор и рентгенови снимки, които помагат за точното и бързо определение на зъбния кариес. Нашите материали за лечение отговарят на най-високите стандарти за безопасност, качество, здравина и естетика.

Предоставяме разнообразни услуги, включително:

  • Лечение на начален или дълбок кариес.
  • Лечение на шиечни кариеси и изтривания.
  • Изграждане на зъби с големи кариозни дефекти.

Нашата екипировка и подход са насочени към поддържане на високи стандарти в лечението на кариес и свързаните с него проблеми. Работим и в областта на професионалната орална хигиена, екстракция на млечни зъби и други услуги, за да осигурим пълноценна грижа за устното здраве на нашите пациенти.

Често Задавани

Въпроси

Решихме да отговорим на някой често задавани въпроси, свързани с лечение на кариес, зададени от нашите пациенти

Отговор: Болка при хранене, при консумация на студени или топли напитки, кисело, сладко или натиск. Редовните контролни прегледи със зъболекар помагат за ранната диагностика.

Отговор: Лечение на кариес включва премахване на засегнатата тъкан, след което се извършва попълване с пломба. В случаи на сериозно засегнат зъб, може да бъде необходимо кореново лечение.

Отговор: Нелекуван кариес може да прогресира, довеждайки до инфекции, болки и дори загуба на зъба. Редовните посещения при зъболекар помагат за предотвратяване на сериозни усложнения.

Отговор: Продължителността на лечението зависи от степента на засегнатост, но обикновено единичната процедура може да отнеме около 30-60 минути. В случаи на по-сложни ситуации, траенето може да се удължи.

Отговор: Да, редовната и правилна устна хигиена, редовни посещения на зъболекар и ограничаване на консумацията на захарни храни и напитки помагат значително за предотвратяване на кариес.

Други услуги

Call Now Button