естетична дентална медицина

Бондинг

Директното изграждане с бондинг без изпиляване е най-съвременният и неинвазивен метод за подобряване естетиката на зъбите. Методът е приложим при определени индикации. За целта се използват най-качествените материали, отговарящи на всички съвременни изисквания за здравина и висока естетика. Бондингът представлява нанасяне на материал директно върху зъбната повърхност без болка, без изпиляване, в едно посещение.
Какво може да се постигне с бондинг?

корекция на цвета
90%
възстановяване на отчупени или изтрити ръбове
90%
промяна на формата на зъба
90%
корекция на неправилно разположени зъби
90%
затваряне на разстояния между зъбите
90%
Често Задавани

Въпроси

Решихме да отговорим на някой често задавани въпроси, свързани с процедурата, зададени от нашите пациенти

Бондингът е процедура в стоматологията, при която се използва специален материал (композитна смола), за да се коригират и подобри външния вид на зъбите. Този материал се “свързва” (бондира) към зъбната повърхност, предоставяйки естествен и дълготраен резултат.

Възстановяване на отчупени ръбове, затваряне на разстояния, дължина и позиция на зъбите. С метода може да се постигне промяна на цвета и значително подобряване на естетиката.

Процедурата е абсолютно безболезнена, освен ако не е съчетана с други манипулации по зъбите.

Бондингът може да трае от няколко години до десетилетия, в зависимост от грижите за устната хигиена и начин на живот.

За поддържане на бондинга е необходимо да се спазват редовните интервали на профилактични прегледи – на 6 месеца. От особено значение е правилната хигиена, както и да се избягват оцветяващи храни, напитки и тютюнопушене.

Да, бондингът може да бъде използван за коригиране на леки зъбни неравности и за създаване на по-равен и естетичен усмивка.

След бондинг процедурата, е препоръчително да се избягва консумацията на тъмни напитки и храни, които могат да дисколорират материала, като например кафе, червено вино и тютюнопушене.

След бондинг процедурата, може да усетите лека чувствителност, която обаче обикновено изчезва след няколко дни. Зъбите, подложени на бондинг, могат да се чистят и поддържат както при естествените зъби.
Други услуги
Алайнери
Избелване
Лечение на кариес

Call Now Button